Workshops & Masterclasses

Wil je starten met klei? Altijd al pottenbakker willen worden? Staat plaats nemen achter de draaischijf al heel lang op je bucketlist? Boek dan een workshop bij Club Klei op deze pagina! 

Voor ervaren keramisten organiseren we workshops & masterclasses door topdocenten uit binnen en buitenland.

Wil je langskomen voor een teamuitje? Neem dan contact op.

Wil je meer? Kijk dan bij het cursusaanbod.

Club Klei is een deelatelier in het centrum van Gouda voor iedereen met een hart voor keramiek. 

Je kunt Club Klei vinden op Raam 119A in Gouda.  

 

Amber van Dongen
Amber van Dongen
7 Februari 2024
ClubKlei is een fijne plek om creatief bezig te zijn met klei. Hier kun je met workshops en cursussen kennismaken met verschillende kleitechnieken om vervolgens zelf te ontdekken wat het beste bij je past. Echt een aanrader!
Sabrina Krol
Sabrina Krol
7 Februari 2024
Mega fijne plek om lekker bezig te zijn met keramiek! Ontspannen sfeer en altijd ruimte voor vragen, uitleg en slechte humor 😉 Ook de cursussen zijn top, heb zowel handvormen als draaien gedaan en ben zeer enthousiast.
Joris Visser
Joris Visser
6 Februari 2024
Ik vind het heerlijk om hier te pottenbakken! Iedereen is super aardig en behulpzaam, het systeem is goed in elkaar gezet en de eigenaar (Sebastiaan) is echt geweldig! Ik kom hier nu al ruim een half jaar en zou niet weten waarom ik ooit weg zou willen. Ik heb zo veel geleerd in zo'n korte tijd, al met al een aanrader voor iedereen👍🏻
Jackelien Mooijman - van Scheppingen
Jackelien Mooijman - van Scheppingen
6 Februari 2024
Bij Club Klei mijn eerste ervaring met de draaischijf opgedaan tijdens een workshop. Vervolgens de vierweekse cursus gevolgd in april 2023 en sindsdien trouw bezoeker van heel deelatelier! Seb is een hele kundige, benaderbare en gezellige keramist en zorgt ervoor dat je met veel plezier de fijne kneepjes van het vak leert. Hij geniet net zo hard mee met kleine succesjes als jijzelf! In het atelier zijn alle materialen aanwezig, mooie glazuren en de sfeer is er altijd goed.
Sabrina Curtet
Sabrina Curtet
6 Januari 2024
Was super leuk !! Moet je proberen
Dennis Dirkzwager
Dennis Dirkzwager
8 Juli 2023
De workshop draaien was superleuk om te volgen. Een stuk moeilijker dan het eruit ziet maar zo gaaf om te ervaren hoe het werkt! Seb is een chille docent die zijn enthousiasme over dit vak goed weet over te brengen. In een ontspannen en gezellige sfeer heb ik in een paar uur een hoop geleerd.
Lotte Stek
Lotte Stek
3 Juli 2023
Na een korte beginnerscursus kan je zelf aan de slag in het deelatelier. Er is een hele fijne sfeer. Het is heel leuk om te zien hoe snel je stappen maakt en het draaien onder die knie krijgt.
Hermien
Hermien
1 Juni 2023
Heel leuk, de beginnerscursus draaien. In 4 lessen leer je veel. Met maximaal 6 personen, dus genoeg persoonlijke hulp en een goede sfeer. Veel succes Seb, Club Klei is een aanwinst voor Gouda!

Boek nu | Workshops Pottenbakken & Handvormen

Wil je graag een workshop pottenbakken (draaien) of handvormen volgen of deelnemen aan één van de masterclasses? Hieronder vind je de actuele workshops & masterclasses.  Inschrijving staat open voor iedereen. Wil je nog meer leren? Boek dan een cursus. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de datum van nieuwe workshops & masterclasses. Wil je met een groep collega’s, familie of vrienden komen draaien of handvormen? Neem dan contact op!

Boek een workshop pottenbakken (draaien)

Boek een workshop handvormen

Boek nu | Masterclasses keramiek & porselein

Wil je graag deelnemen aan één van de masterclasses? Hieronder vind je de actuele masterclasses. Inschrijving staat open voor iedereen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de datum van nieuwe workshops & masterclasses. Wil je met een groep collega’s, familie of vrienden komen draaien of handvormen? Neem dan contact op!

  Boek nu | 2 daagse Masterclasses Bloemen maken van Porselein

  Fijn en gedetailleerd werk is een understatement voor de porseleinen bloemen waar Mary Splinter (www.mimariekeramiek.nl) zich op toegelegd heeft. Zelf betitelt ze haar manier van werken als ‘monnikenwerk’: unieke stukken, vaak zeer arbeidsintensieve handgevormde objecten, fantasieobjecten geïnspireerd door alles wat er te vinden is in de natuur.

  Tijdens de tweedaagse Masterclass Bloemen maken van Porselein loopt Mary de deelnemers door het gehele proces van het maken van prachtige fragiele bloemen. 

  Datums

  • zaterdag 20 & 21 april 2024 – 10:00 tot 16:00


  Aantal deelnemers
  Maximaal 8

  Inbegrepen
  Koffie, thee, lunch, klei, minikleipersje, kleimesje en stook.

  Kosten 
  €245,- incl. BTW

  Programma

  Dag 1:

  Na een korte uitleg over de eigenschappen van porselein ten opzichte van klei, het maken van de onderdelen van de bloemen en het naderhand samenstellen van de bloem, ga je zelf aan de slag met Audrey Blackman porselein. 

  In de ochtend wordt er door alle cursisten dezelfde bloemvorm gemaakt om het proces beter te leren kennen. 

  In de middag maak je een klein object (bijvoorbeeld een kom of een tegel) die de volgende dag gebruikt wordt. Daarnaast worden er weer nieuwe bloemblaadjes en onderdelen gedemonstreerd waar je op kan oefenen.

  Dag 2:

  Deze dag kan iedereen de fantasie de vrije loop laten en bloemen naar eigen keuze creëren. Neem hiervoor foto’s mee van de bloem die je zou willen maken, maar kies vooral een basic bloem. De masterclass is te kort voor erg complexe bloemvormen. Samen met Mary analyseer je uit welke onderdelen jouw bloem bestaat en hoe je deze onderdelen maakt. In de middag leer je hoe je een mooie compositie kan maken van de verschillende bloemen, blaadjes etc. en ga je vervolgens alles wat je gemaakt hebt monteren op het object wat je de eerste dag gemaakt hebt.

  De masterclass is een introductie in deze bijzondere technieken en geeft veel handvaten om zelf thuis verder aan de slag te gaan.

  Het gemaakte werkstuk wordt wanneer het droog is ongeglazuurd hoog gestookt en kan later opgehaald worden.

  Alle gereedschappen en materialen voor gebruik tijdens de workshop zijn aanwezig. Het enige dat je zelf mee moet nemen:

  • Grote plastic opbergdoos of vershoudbak 
  • schort
  • theedoek
  • handdoek
  • plasticfolie en plasticzak

  In 2023 biedt Club Klei verschillende korte workshops aan

  Club Klei - zorg dat de rand voldoende stevig is.

  Workshop kennis maken met Pottenbakken

  Altijd al pottenbakker willen worden? Neem plaats achter de draaischijf en maak tijdens deze workshop van 3 uur kennis met de basisbeginselen van draaien op een elektrische draaisschijf.

  Club Klei - handvormen

  Workshop kennis maken met Handvormen

  Op een ontspannen manier aan de slag met klei? Neem plaats aan de handvormtafel en maak tijdens deze workshop van 3 uur kennis met de basisbeginselen van handvormen.

  Club Klei Gouda - centreren

  Workshop decoratie technieken

  Er zijn talloze decoratietechnieken. Regelmatig zullen we korte thema workshops aanbieden waar een bepaalde decoratietechniek wordt toegelicht en waar in geexperimenteerd kan worden.

  Optrekken van een kleine vaas bij Club Klei

  Masterclasses

  Van tijd tot tijd nodigt Club Klei bijzondere keramisten uit. Om meer over hun werk te vertellen, om kennis te delen en masterclasses te geven als gastdocent.

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de opening van Club Klei en de start van nieuwe workshops en cursussen.