Workshops & Masterclasses

Wil je starten met klei? Altijd al pottenbakker willen worden? Staat plaats nemen achter de draaischijf al heel lang op je bucketlist? Boek dan een workshop bij Club Klei op deze pagina! 

Voor ervaren keramisten organiseren we workshops & masterclasses door topdocenten uit binnen en buitenland.

Wil je langskomen voor een teamuitje? Neem dan contact op.

Wil je meer? Kijk dan bij het cursusaanbod.

Club Klei is een deelatelier in het centrum van Gouda voor iedereen met een hart voor keramiek. 

Je kunt Club Klei vinden op de Zeugstraat 92 in het hart van Gouda.

Boek nu | Workshops Pottenbakken & Handvormen

Wil je graag een workshop pottenbakken (draaien) of handvormen volgen of deelnemen aan één van de masterclasses? Hieronder vind je de actuele workshops & masterclasses.  Inschrijving staat open voor iedereen (minimum leeftijd 16 jaar). Wil je nog meer leren? Boek dan een cursus. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de datum van nieuwe workshops & masterclasses. Wil je met een groep collega’s, familie of vrienden komen draaien of handvormen? Neem dan contact op!

Ben je tussen de 10 en de 15 jaar en wil je graag een keer plaatsnemen achter de draaischijf? Dat kan nu! Je boekt de workshop samen met je begeleider. Tijdens de workshop van 2 uur nemen we je mee in de wereld van klei.

 

Boek een workshop pottenbakken (draaien)

Boek een workshop handvormen

Boek een workshop pottenbakken | Kind en Begeleider

In 2024 biedt Club Klei verschillende korte workshops aan

Club Klei - zorg dat de rand voldoende stevig is.

Workshop kennis maken met Pottenbakken

Altijd al pottenbakker willen worden? Neem plaats achter de draaischijf en maak tijdens deze workshop van 3 uur kennis met de basisbeginselen van draaien op een elektrische draaisschijf. Kosten 75,- Euro

Club Klei - handvormen

Workshop kennis maken met Handvormen

Op een ontspannen manier aan de slag met klei? Neem plaats aan de handvormtafel en maak tijdens deze workshop van 3 uur kennis met de basisbeginselen van handvormen. Kosten 75,- Euro

Club Klei Gouda - centreren

Workshop decoratie technieken

Er zijn talloze decoratietechnieken. Regelmatig zullen we korte thema workshops aanbieden waar een bepaalde decoratietechniek wordt toegelicht en waar in geexperimenteerd kan worden.

Optrekken van een kleine vaas bij Club Klei

Masterclasses

Van tijd tot tijd nodigt Club Klei bijzondere keramisten uit. Om meer over hun werk te vertellen, om kennis te delen en masterclasses te geven als gastdocent.

Nannie Verlegh
Nannie Verlegh
26 Mei 2024
Super leuke workshop op zondagmorgen. Handige tips gekregen, duidelijke uitleg en ruimte genoeg om te experimenteren!
Hanneleen van der Ree Doolaard
Hanneleen van der Ree Doolaard
25 Maart 2024
Ik heb hier de 4 daagse cursus Draaien met ontzettend veel plezier gevolgd! Er was een ontspannen gezellige sfeer waarin mogen leren met lol en humor voorop staat. Een echte aanrader als je kennis wilt maken met deze leuke hobby
Renske Bergers
Renske Bergers
5 Maart 2024
Echt een super leuke avond gehad. Moeilijker dan ik dacht maar echt genoten.
Amber van Dongen
Amber van Dongen
7 Februari 2024
ClubKlei is een fijne plek om creatief bezig te zijn met klei. Hier kun je met workshops en cursussen kennismaken met verschillende kleitechnieken om vervolgens zelf te ontdekken wat het beste bij je past. Echt een aanrader!
Sabrina Krol
Sabrina Krol
7 Februari 2024
Mega fijne plek om lekker bezig te zijn met keramiek! Ontspannen sfeer en altijd ruimte voor vragen, uitleg en slechte humor ;) Ook de cursussen zijn top, heb zowel handvormen als draaien gedaan en ben zeer enthousiast.
Joris Visser
Joris Visser
6 Februari 2024
Ik vind het heerlijk om hier te pottenbakken! Iedereen is super aardig en behulpzaam, het systeem is goed in elkaar gezet en de eigenaar (Sebastiaan) is echt geweldig! Ik kom hier nu al ruim een half jaar en zou niet weten waarom ik ooit weg zou willen. Ik heb zo veel geleerd in zo'n korte tijd, al met al een aanrader voor iedereen👍🏻
Jackelien Mooijman - van Scheppingen
Jackelien Mooijman - van Scheppingen
6 Februari 2024
Bij Club Klei mijn eerste ervaring met de draaischijf opgedaan tijdens een workshop. Vervolgens de vierweekse cursus gevolgd in april 2023 en sindsdien trouw bezoeker van heel deelatelier! Seb is een hele kundige, benaderbare en gezellige keramist en zorgt ervoor dat je met veel plezier de fijne kneepjes van het vak leert. Hij geniet net zo hard mee met kleine succesjes als jijzelf! In het atelier zijn alle materialen aanwezig, mooie glazuren en de sfeer is er altijd goed.
Sabrina Curtet
Sabrina Curtet
6 Januari 2024
Was super leuk !! Moet je proberen
Dennis Dirkzwager
Dennis Dirkzwager
8 Juli 2023
De workshop draaien was superleuk om te volgen. Een stuk moeilijker dan het eruit ziet maar zo gaaf om te ervaren hoe het werkt! Seb is een chille docent die zijn enthousiasme over dit vak goed weet over te brengen. In een ontspannen en gezellige sfeer heb ik in een paar uur een hoop geleerd.
Lotte Stek
Lotte Stek
3 Juli 2023
Na een korte beginnerscursus kan je zelf aan de slag in het deelatelier. Er is een hele fijne sfeer. Het is heel leuk om te zien hoe snel je stappen maakt en het draaien onder die knie krijgt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van de opening van Club Klei en de start van nieuwe workshops en cursussen.